Què és l’email màrqueting i per què és important incloure-ho en la teva estratègia de màrqueting?

L’email màrqueting és una estratègia de comunicació digital que es defineix com l’enviament de correus electrònics a una base de dades o contactes, com poden ser els teus clients potencials.

Els objectius que té per base el emailing són: guanyar nous clients, mantenir els actuals, augmentar vendes, generar confiança entre els contactes…

Per què és important?

Actualment existeixen diferents canals de comunicació que podràs incorporar a la teva estratègia de màrqueting digital, i un d’ells és l’email màrqueting.

En els últims anys s’ha consolidat com una via de comunicació important perquè crea relacions més properes i personals entre la marca i els usuaris o clients.

Per què hauríem d’utilitzar-ho a la nostra estratègia de màrqueting?

El correu electrònic no és nou, de fet és un dels primers mitjans digitals a aparèixer. A causa de la seva alta accessibilitat, pot arribar a una varietat d’audiències.

Els missatges que enviïs es manen directament a la safata de correu dels teus destinataris, el que et permet estar present en la vida diària de cada un d’ells.

L’email màrqueting pot ajudar a aconseguir 3 categories d’objectius:

  • Notorietat (donar a conèixer el teu negoci)
  • Imatge (posicionant com a expert)
  • Acció (vendre els teus productes i serveis)

Es considera un dels canals amb major rendibilitat dins d’el màrqueting en línia, però cal comptar amb una estratègia de contingut clara, concisa i que aporti valor.

Per incrementar les vendes pots enviar una newsletter als teus clients de manera mensual per recomanar altres productes amb els quals comptes, promoure l’actualització d’un producte …

En Acronim Digital Feeling t’ajudem a incorporar aquesta estratègia de comunicació digital a la teva marca amb èxit.