Principals tendències en e-commerce pel 2020

Els estudis d‘ONTSI revelen que els usuaris fan una mitjana de 50 compres a l’any, el que suposa unes 4 compres mensuals. Entre aquestes compres, hi veiem presents: allotjaments, bitllets de transports, roba, complements, entrades d’oci, etc. Un estudi fet per Webloyalty mostra les tendències que aniran apareixent l’any que ve, analitzant el comportament dels consumidors. Els consumidors cada vegada demanen que la interacció amb les marques sigui més ràpida, personalitzada i efectiva, en qualsevol moment i lloc. 

El mòvil com a dispositiu per a comprar online

Malgrat que l’ordinador és la plataforma preferida per a fer compres en línia, el mòvl cada vegada guanya més quota de mercat gràcies als avenços en la seguretat pel que fa als pagaments realitzats a través del mòbil, a més a més d’incrementar la comoditat .

Social Commerce, comprar sense sortir de les Xarxes Socials 

Com ja vam comentar en un post, el màrqueting d’influencers va revolucionar les xarxes fa pocs anys. La compra online a través de les xarxes sense la necessitat de sortir dels perfils dels usuaris, és la pròxima tendència. 

Fidelització y subscripcions

La fidelització és una de les tècniques de màrqueting més comunes per augmentar les vendes d’un negoci online. 

Viatges i personalització 

Una nova tendència en el eCommerce es troba aplicada al turisme sostenible, econòmic i social. La tecnología jugarà un paper fonamental en aquesta àrea. 

Big Data, intel·ligència artificial i Chatbots

Els e-commerce generen una gran quantitat de dades, és per aquest motiu que les empreses que extreuen els insights més rellevants són capaces d’obtenir el valor afegit. La combinació de l’ús dels algoritmes i chatbots, resulta útil per crear conversacions amb els usuaris i per l’atenció al client.