Diferències entre el màrqueting tradicional i digital

Amb l’arribada d’Internet, cada vegada hi ha més volum d’informació. Al seu torn, es creen nous continguts, on van sorgir les consultes en els cercadors. Els continguts s’han convertit en el punt de trobada entre marques i consumidors. El màrqueting tradicional es valia de diversos recursos per mesurar la demanda, però no només es tractava del volum, sinó que de les característiques de l’usuari també.

Si tinguéssim en compte una sola diferència entre aquests dos tipus de màrqueting, parlaríem de l’SEO. La visibilitat d’una marca ha estat sempre una qüestió a prorizar, perquè una marca que no és visible, està condemnada a conformar-se amb una quota de clients petita.

El nou usuari, a diferència de l’antic, està molt ben informat, és crític i sap molt bé el que vol. El consumidor està cada vegada més a el dia de les novetats i té una opinió clara del que van a comprar.

A més, han aparegut noves figures en el món de la publicitat i el màrqueting: influencers i ambaixadors. Els usuaris ja no creuen en les marques, sinó en qui les projecta. Això va molt enllaçat amb les xarxes socials. Les xarxes suposen un abans i un després en la història del màrqueting.