Brand Manifest

El Brand Manifesto és la personalitat de marca. Comptem amb diferents professionals i cadascun ha d’aportar el seu toc al seu treball, i s’ha de mantenir una coherència en el to i el missatge, gràcies a això, podem acabar amb el posicionament desitjat de la nostra marca. Una tècnica per a definir la personalitat de la nostra marca són els arquetips de marca. Gràcies a aquests, donem personalitat a una marca.

Les empreses, marques, o agències, totes lluiten per alguna cosa, i tot això ho comuniquem a través del Manifest de marca, o Brand Manifesto. El Brand Manifesto comunicarà els nostres objectius i intencions i dirigirà les nostres accions futures.

El Brand Manifesto descriu el perquè de les companyies, és a dir, el seu propòsit. Es tracta d’una història emocional que té com a objectiu captivar a l’audiència, connectant amb ella i persuadint-la. Aquest no sols inspira als clients, sinó també ha d’inspirar als empleats i ajuda a atreure talent.

Per a crear-ho, cal seguir uns passos:

  1. Identifica el teu “why”
  2. Dóna veu a la teva audiència
  3. Descriu com els hi aportes un valor afegit

Crear un Brand Manifesto és crear una promesa per a aquelles persones que connecten amb la teva marca. És una guia del que la marca representa, és part de la història de la marca. És molt més que una eina de màrqueting.